Când vi se permite să aplicați pentru finanțare pentru studenți?

Când vi se permite să aplicați pentru finanțare pentru studenți?

Finanțarea studenților este un beneficiu guvernamental care ajută la ușurarea sarcinii pentru mulți studenți care doresc să urmeze studii ulterioare. Planul de finanțare pentru studenți oferă un împrumut pentru a ajuta la plata costurilor de viață universitare ale studenților (de obicei chirie) și a taxelor de școlarizare. Alocații suplimentare pot fi, de asemenea, pe masă dacă sunteți dezavantajat semnificativ, adică dacă sunteți posibil cu dizabilități, câștigați un venit mic sau puteți avea copii.

Puteți aplica pentru finanțare odată ce v-ați înscris la o universitate. Pentru un curs care începe în septembrie 2022, formularul de cerere de finanțare pentru studenți se deschide din martie 2022, iar termenul limită este în mai 2022. Aveți la dispoziție până la 7 luni de la data începerii cursului pentru a aplica pentru finanțare pentru studenți.

Disclaimer: Există o diferență de criterii pentru studenții internaționali și locali din Marea Britanie (sau UE). Chiar și în Marea Britanie, cerințele se pot schimba ușor – verificarea cu site-ul web guvernamental corespunzător este crucială. Acest articol prezintă procesul, cu accent în special pe cetățenii din Marea Britanie, datorită cunoștințelor scriitorului.

Cuprins
Când este termenul limită de aplicare pentru finanțarea studenților?
Aplicațiile pentru finanțarea studenților se vor deschide, de obicei, în perioada februarie-martie a fiecărui an, cu termene limită diferite, prin urmare, a fi devreme este cea mai bună opțiune. Termenul limită de aplicare poate varia în funcție de universitate, așa că cel mai bine este să verificați în avans pentru a vă asigura că sunteți pregătit.

Termenul limită pentru finanțarea studenților este de până la 7 luni de la data începerii cursului. După cum sa menționat mai sus, pentru un curs care începe în septembrie 2022, termenul limită va fi mai 2023. Acest lucru este deosebit de util, deoarece odată ce începeți universitatea, veți avea acces la ajutor și îndrumări din partea personalului universității, care ar trebui să vă poată ajuta să vă procesați cerere de finanțare pentru studenți dacă aveți probleme.

Chiar dacă aveți suficient timp pentru a aplica pentru finanțare pentru studenți, dacă o părăsiți foarte târziu, va exista o întârziere în primirea sumei pentru a vă plăti costurile. Dacă trebuie să plătiți costuri de trai, cum ar fi chiria, aceasta ar putea fi o problemă pentru dvs. Din acest motiv, este întotdeauna cel mai bine să aplicați devreme pentru finanțare pentru studenți, pentru a vă acorda timp suplimentar pentru a evita eventualele probleme.

Cum aplicați pentru finanțare pentru studenți?
Aplicațiile se pot face online și depinde de naționalitatea dvs. și de anii anteriori de studiu. Studenții care fac studii cu normă parțială și cu normă întreagă pot aplica online. Pașii pentru a aplica online sunt următorii:

Faceți-vă contul online de finanțare pentru studenți cu ajutorul acestui site web*.
Odată ce vă înregistrați, completați formularul de cerere cu acuratețe.
Confirmați și includeți venitul gospodăriei dvs.
Atașați și dovada de identitate dacă este necesar.

Aplicarea online nu este o opțiune accesibilă pentru toată lumea. De asemenea, puteți obține copii fizice ale formularelor descărcându-le de pe site-ul web al guvernului și tipăriți-le sau puteți apela linia de asistență pentru asistență suplimentară.

Finanțarea studenților vă poate deschide o mulțime de uși. Oferă multor studenți șansa de a obține o educație pe care ar putea să nu și-și permită singuri. A lua un astfel de împrumut poate părea descurajantă, dar este o investiție în viitorul tău mai luminos.

Care sunt diferitele tipuri de finanțare pentru studenți?
Finanțarea studenților nu este doar o sumă forfetară acordată studenților; este compus din diferite sume de bani pentru a ajuta studentul în moduri diferite. Pentru a o defalca pur și simplu, aveți două opțiuni disponibile prin Student Finance.

1. Împrumut cu taxă de școlarizare
Creat pentru a acoperi costul integral al taxelor universitare, împrumutul pentru taxe de școlarizare este îndreptățit tuturor studenților cu normă întreagă. Taxele de școlarizare în toate cele patru regiuni ale Regatului Unit nu sunt aceleași. Rețineți că există un plafon la limita pe care o poate acoperi și este transferat direct la universitate și nu intră în contul dvs. bancar personal.

2. Împrumut pentru întreținere
Toți studenții sunt, de asemenea, eligibili pentru un împrumut de întreținere, conceput pentru a plăti costurile de trai în timp ce sunt la universitate. În general, cu cât venitul gospodăriei dvs. este mai mare, cu atât valoarea împrumutului va fi mai mică. Regiunea șederii dumneavoastră joacă, de asemenea, un rol în ea. La fiecare termen, împrumutul este plătit în contul dvs. bancar în rate.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cele două împrumuturi pentru studenți menționate mai sus și despre costul real al universității, consultați acest articol util.

Ce trebuie să știți când aplicați pentru finanțare pentru studenți?
Există anumite lucruri de știut înainte de a aplica pentru finanțare pentru studenți, care vă vor face cererea mult mai ușoară. Realizarea unei liste de verificare cu următoarele poate fi de mare ajutor:

Pentru ce tip de finanțare pentru studenți aplicați? *
Ați ajuns la punctele principale pentru a califica finanțare pentru studenți?
Aveți toate documentele necesare necesare?
Ați parcurs site-ul web corespunzător în funcție de locația dvs.?
Cursul și universitatea dvs. sunt aplicabile pentru finanțarea studenților?
Sunt toate detaliile la zi și nu sunt susceptibile de modificări?
Aveți o rezervă financiară în cazul în care întârziați să aplicați?

* Există două tipuri principale: împrumuturi pentru studenți și granturi de întreținere.

Rețineți că, odată ce ați examinat cererea de finanțare pentru studenți, ați acceptat termenii și condițiile și ați trimis formularul, nu mai puteți modifica. Cu toate acestea, modificările circumstanțiale care sunt neprevăzute pot fi menționate oficiului regional pentru a actualiza condițiile aplicației dumneavoastră.

Odată ce ați trecut prin procesul de aplicare, duratele de procesare pot dura cel puțin 6 săptămâni sau chiar mai mult dacă este ultimul minut sau în timpul sezonului de vârf.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru împrumuturile pentru studenți?
Există mulți factori care fac parte din procesul de luare în considerare pentru finanțarea studenților. Parcurgerea site-ului respectiv al guvernului pentru link-urile importante și micile detalii este o parte importantă a procesului, un loc minunat pentru a începe este acest site web aici.

1. Naționalitatea și statutul de domiciliu
Locul dvs. de reședință definește dacă sunteți eligibil pentru statutul de taxă la domiciliu, taxe de școlarizare și, de asemenea, suport pentru costurile de întreținere. Pentru finanțarea studenților în oricare dintre cele 4 națiuni din Marea Britanie, statutul dvs. trebuie să fie „rezolvat”. În esență, nu trebuie să existe nicio restricție privind limita de ședere și trebuie să fi locuit în orice parte a țării cu cel puțin 3 ani înainte de începerea cursului. Ca prelungire, nu vă puteți califica dacă ați venit cu o viză care vă permite să rămâneți în țară.

Dacă nu vă încadrați în limitele enumerate anterior, există excepții, dar acestea nu reprezintă o intrare garantată în program. De exemplu, dacă ți se acordă protecție umanitară sau dacă ești apatrid, dar ai trăit legal timp de 3 ani înainte de începerea cursului, mai ai o șansă. Exemplele de aici nu sunt exhaustive și există mai multe cazuri în care ți-ar putea funcționa.

Când vine vorba de studenți internaționali, din păcate, există puține sau deloc șanse de a avea dreptul la finanțare pentru studenți în Marea Britanie. Cu excepția cazului în care faceți parte din categoria excepțiilor menționată anterior. În cazul în care doriți să aflați mai multe despre orice alternative sau soluții, vă recomandăm să vizitați Consiliul pentru Afacerile Studenților Internaționali din Regatul Unit.

2. Locul și cursul de studii
Instituția la care alegi să studiezi face o diferență considerabilă. Doar universitățile sau instituțiile private cu finanțare publică care sunt finanțate din fonduri publice fac parte din criteriile aprobate. Unele instituții de mare prestigiu, finanțate din fonduri publice, includ Oxford, Cambridge, University College London și Universitatea din Edinburgh.

În scenariul privat, taxele de școlarizare sunt probabil mai mari decât ajutorul pe care îl primiți. Diferența dintre cele două trebuie să fie finanțată de tine în mod independent. Mai mult, diferitele niveluri de studiu sunt considerate independent. În primul rând, pentru cursurile de licență, studiul dumneavoastră trebuie să fie unul „recunoscut” în cadrul programului de finanțare a studenților. Reglementările studiilor postuniversitare, pe de altă parte, variază în funcție de țară.

În sfârșit, pentru cursurile cu fracțiune de normă, depinde de nivelul de intensitate a cursului; 25% este nivelul minim. În funcție de venitul gospodăriei dvs., este posibil să puteți obține sprijin pentru costurile de trai. Verificarea cu universitatea dvs. este cea mai bună modalitate de a vă asigura că nu există incidente atunci când vine vorba de acest lucru.

Ca punct de plecare puternic, puteți utiliza acest calculator pentru finanțarea studenților pentru a estima suma împrumuturilor pentru studenți și a fondurilor suplimentare pe care le puteți primi (aceasta este direcționată numai către studenții din Anglia și UE).

3. Vârsta
Din fericire, nu există o limită de vârstă maximă fermă și strictă pentru solicitanții care aspiră să obțină granturi. A avea 60 de ani în prima zi a cursului este modul în care funcționează în majoritatea cazurilor. Dar, în Anglia, candidații de peste 60 de ani care solicită o diplomă de licență pot accesa în continuare un împrumut care acoperă costurile de trai, dar este un fel de lucru de la caz la caz.

Diferite națiuni au condiții ușor diferite, așa că, ca de obicei, consultați site-ul web al guvernului local și universitatea dvs. pentru informații exacte.

4. Studiu anterior
Este important de reținut că finanțarea studenților este accesibilă doar pentru primele grade de învățământ superior în aproape toate cazurile. Acest lucru este valabil chiar dacă gradul respectiv a fost autofinanțat. Ca întotdeauna, pot exista excepții rare de la regulă.

Dacă aveți deja o diplomă de bază și vă gândiți să continuați domeniul de studiu, este posibil să obțineți o finanțare limitată pentru a vă ajuta cu costurile. Subiectele selectate, cum ar fi anumite științe, medicină, arhitectură și chiar agricultura îți pot crește șansele de a culege recompensele finanțării studenților cu o diplomă a doua.

Cum vă rambursați împrumuturile studențești?
Ultimul pas și, probabil, cel mai important, este sortarea detaliilor despre modul în care vă veți rambursa împrumuturile. Înțelegerea modului în care vă rambursați împrumuturile pentru studenți este importantă pentru a ajuta la ameliorarea oricărei teame pe care o aveți în legătură cu solicitarea de împrumuturi pentru studenți, nu este atât de înfricoșător pe cât ați putea crede.

Întreținerea, taxa de școlarizare și împrumuturile postuniversitare vor trebui rambursate integral. Când începeți să le rambursați, depinde de planul de rambursare alocat. Chiar dacă părăsești cursul mai devreme, împrumutul pe care l-ai luat va trebui să fie rambursat.

Nu trebuie să plătiți nimic înapoi dacă venitul dvs. este sub un anumit nivel, pragul așa cum ne aflăm astăzi este un venit anual de 27.295 GBP (2.274 GBP pe lună). Dobânda la împrumutul tău nu începe să fie adăugată la împrumut până când prima rambursare nu a fost efectuată, așa că nu este nevoie să te stresezi cu privire la grăbirea de a-ți plăti împrumuturile dacă ești sub prag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *