Cerere de finanțare pentru studenții UE în Marea Britanie în 2023

De ce a rămas Marea Britanie în topul preferinţelor pentru studiile superioare

WHY CHOOSE A UK EDUCATION?

Vei obtine o educatie de renume mondial Patru din primele sase universitati de top din lume se afla in Marea Britanie.  Iti vei deschide usile pentru cariera ta de vis Studiul in Marea Britanie ofera abilitati si diplome care te vor ajuta in cariera pe care o vei alege. Iti vei imbunatati limba engleza Marea Britanie este destinatia cea mai atragatoare cand vine vorba de studierea limbii engleze  Vei avea aventura vietii tale Studiul in Marea Britanie este o oportunitate de a descoperi cultura sa unica, orasele si toate atractiile locale.

Te vei simti ca acasa Marea Britanie este renumita pentru diversitate si este un loc primitor pentru studentii care provin din toate tarile.

Vei studia in ritmul tau Cursurile universitare si post universitate sunt flexibile astfel ca studentii pot urma un curs care se potriveste cu ambitiile si interesele proprii.

Raport calitate-pret Cand vine vorba de cariera ta, o educatie in UK aduce avantaje financiare si te ajuta sa construiesti un CV cu sanse reale de reusita.

SISTEMUL EDUCATIONAL DIN UK
Indiferent de cursul pe care il alegeti, stilul de educatie din Marea Britanie este unul personal cu un nivel ridicat de sprijinire a studentilor, asigurandu-le acestora sansele unei cariere de success.

Inscrierea la o universitate din Marea Britanie este un proces cu mult simplificat de reprezentantii UK Study Romania, ei insisi fiind fosti studenti in Marea Britanie. Acest lucru ofera avantajul de a impartasi din cunostintele si experienta dobandita. Reprezentantii le pun la dispozitie celor interesati toate informatiile relevante referitoare la conditiile de eligibilitate, oferind asistenta in alegerea unei universitati potrivite in functie de preferinta candidatului precum si avantajele de a studia in Marea Britanie.
Marea Britanie ofera, de asemenea, o comunitate cu adevarat globala cu un mediu primitor pentru studentii internationali.

Studiile de licenta de obicei dureaza trei ani pentru finalizare iar cerintele de admitere variaza in functie de subiect, popularitate si bineinteles institutia aleasa. Unele universitati de renume au cerinte de acceptare foarte ridicate.
Unele cursuri au integrate un an de experienta de lucru in domeniul studiat la facultate. Aceasta experienta de lucru este platita si poate avea loc fie in Marea Britanie fie in strainatate.

MAKE THE RIGHT CHOICE
Programul de studiu urmat va determina ce cariera vei urma, asa ca doresti sa faci alegerea corecta. Este important sa studiezi un domeniu de care esti interesat.
Iti vei mari sansele de a-ti folosi si imbunatati abilitatile cu o diploma care se potriveste cu personalitatea sa, iar acest lucru te va ajuta sa progresezi spre cariera dorita.

Mai jos vei gasi indrumare pentru diferitele stagii ale cautarii tale – de la planuri de viitor la diferite tipuri de studiu si cum sa alegi cursul potrivit.
Universitatile din Marea Britanie ofera o gama larga de calificari. Pentru o diploma intr-un anumit domeniu (de exemplu, Business), vei studia in principal cursuri din domeniul ales, dar poti opta si pentru module din alte domenii.

DE CE SA MERG IN CAMPUS?
In primul rand, pentru ca vei beneficia de acest lucru doar in primul an de studentie, iar mai apoi pentru multe alte beneficii pe care ti le ofera acest tip de cazare. Viata in campus inseamna a trai intr-o locuinta special realizata si administrata de universitate, din interiorul campusului in care studiezi. Vei avea confortul de a putea accesa usor multe resurse din campus, cum ar fi biblioteca, laboratoarele cu calculatoare, centrul de sanatate, facilitatile recreationale, organizatii studentesti si in general te vei bucura de o viata sociala sporita.

Pentru unii studenti, aceasta experienta reprezinta prima oara cand locuiesc singuri, insa nu vei fi singur in aceasta situatie. A trai in campus inseamna a fi aproape de alti studenti, astfel ca intotdeauna fie ai cu cine vorbi, fie are loc vreo activitate in camera de zi a caminului.

Atunci cand te hotarasti daca sa traiesti in campus sau in afara acestuia, gandeste-te mai intai la ce este mai important pentru tine.

EXISTA VARIETATE?
Bineinteles! O gama variata de locuinte este disponibila pentru a se potrivi cu stilul de viata si bugetul fiecaruia, de la cele cu serviciu de catering complet, partial sau locuinte in care te poti ocupa tu de acest aspect. Majoritatea dormitoarelor au un singur pat – unele universitati au camere la comun pentru studentii care prefera sa imparta chiria. Exista de asemenea si locuinte cu bai private. Incalzirea, lumina, apa, curentul, si internetul sunt toate incluse in chirie. Asigurarea posesiunilor personale este inclusa in chirie in unele universitati, dar trebuie sa verifici la departamentul caminelor din universitate pentru a fi sigur. De obicei, facilitatile de bucatarie cat si baile sunt la comun.

CAZARE PRIVATA
Cazarea privata se refera la inchirierea unei locuinte private, de obicei un apartament/casa detinut de un proprietar, sau de la agenti imobiliari. Exista foarte multe locuinte de inchiriat, insa de multe ori agentii prefera sa nu inchirieze studentilor, considerand ca acestia nu vor avea grija de proprietate. De asemenea, s-ar putea sa ti se ceara sa platesti in avans intreaga perioada pe care inchiriezi, sau ca cineva sa garanteze pentru tine in cazul in care nu reusesti sa platesti.

TIPURI DE CAZARE
Exista cateva tipuri de locuinte private oferite spre inchiriere:

Apartamente sau case individuale: vei avea propria ta bucatarie, baie si spatiu numai pentru tine Camere de inchiriat din case sau apartamente: poti inchiria singur o camera de la un proprietar, sau impreuna cu grupul de prieteni. Daca inchiriati impreuna un apartament, veti imparti responsabilitatea platii chiriei si veti imparti bucataria, baia si living-ul cu celelalte persoane din casa.
Luarea in gazda: vei inchiria o camera in casa proprietarului si vei imparti facilitatile cu familia sa.

Plata garantiei (deposit)
Cand inchiriezi, intotdeauna vei fi rugat sa platesti o garantie, care se retine pana cand expira contractul de inchiriere. In acel moment, plata reparatiei oricaror stricaciuni aduse proprietatii se va deduce din garantie. In cazul in care predai camera in stare buna, acesti bani ti se vor returna.

Ai grija la frauda!
Intotdeauna apeleaza numai la agentii si proprietarii care apar pe lista oferita de universitate sau de liga studentilor, de exemplu, Lista acreditata de Southampton pentru cazarea studentilor (Southampton Accreditation Scheme for Student Housing, SASSH). Daca inchiriezi de la un proprietar privat, verifica pe indelete locuinta si asigura-te ca acesta are intr-adevar dreptul de a inchiria.

*asigura-te ca citesti intotdeauna contoarele de gaze, electricitate si apa impreuna cu proprietarul sau agentul. Nu ti-ai dori sa fii pus in situatia in care sa platesti facturile fostului chirias. Valorile citite trebuie transmise furnizorilor de utilitati.

Locuintele administrate de universitate sunt locuinte inchiriate de catre universitate, care la randul ei le inchiriaza grupurilor de studenti. Majoritatea acestor locuinte sunt localizate la o distanta mica de universitate.
Locuintele administrate de universitate sunt o optiune foarte buna pentru un student care prefera mai multa independenta, in timp ce isi doreste sa traiasca si sa socializeze cu ceilalti studenti. Mai exista si sentimentul de siguranta dat de faptul ca universitatea administreaza locuinta si ca ai acces la personal de siguranta 24/24h. Chiria include toate utilitatile, – unele universitati includ in aceasta si accesul la internet si/sau asigurarea bunurilor personale.
Dupa cazarea in campus, urmatoarul cel mai bun tip de cazare este in locuintele administrate de universitate deoarece vei avea de-a face cu universitatea, nu cu un proprietar.
Lista locuintelor disponibile este facuta publica pe site-urile universitatilor.

Programele de Licenta
Majoritatea cursurilor incep in Septembrie si Octombrie, iar durata acestora difera de la universitate la universitate. Cu exceptia unor domenii cum ar fi medicina sau arhitectura, cursurile full time se intind pe o perioada de 3 ani.
Exista peste 30 de Facultati de Medicina in UK, iar acestea au cursuri de lunga durata, care vor necesita intre 4 si 6 ani pentru finalizare. La absolvire studentii se pot inscrie la General Medical Council (GMC) si sa practice aceasta meserie in UK.

Programele de Masterat
O diploma de masterat in Marea Britanie este acordata dupa finalizarea in mod normal a unui de studiu dar in foarte multe cazuri pot fi chiar si doi ani de studiu. Un grad de masterat poate avea forma unui Master of Arts (MA) sau a unui Master of Science (MSc). Acest lucru depinde de obicei de natura subiectului studiat.

Foundation year
Foundation year reprezinta un an pregatitor destinat celor care simt nevoia sa studieze la nivel general modulele ce vor fi aprofundate in timpul anilor de studiu. Aceste cursuri au loc in cadrul universitatii si, de obicei, anul pregatitor face parte integranta a cursului care urmeaza a fi studiat la nivel universitar.
Un foundation year poate fi urmat in domenii ca inginerie, matematica, sport, turism, business, criminologie, biologie si computering. Lista nu se opreste aici.
In ceea ce priveste conditiile de admitere, universitatile si colegiile stabilesc propriile criterii.

CU CATI STUDENTI VOI LOCUI?
Tipul cazarii si numarul de dormitoare determina numarul de locatari. Tipul cazarii variaza de la apartamente individuale la case cu 3-5 dormitoare, unele case putand avea chiar si 9 dormitoare. Te vei bucura de intimitatea propriei camere, dar celelalte facilitati, cum ar fi bucataria, baia, sufrageria si alte camere sunt la comun.
Fie poti inchiria o camera fie poti inchiria intreaga casa cu un grup de prieteni, reusind astfel sa locuiesti cu un grup de oameni pe care ii cunosti foarte bine si cu care te intelegi.
Atunci cand cauti cazare, intodeauna intreaba prima data la biroul de cazare al universitatii.

Utilitati
Fie ca inchiriezi o locuinta in mod privat fie ca locuiesti la comun vei fi responsabil pentru plata gazului, electricitatii, telefonului, internetului. Singura diferenta este ca in cel de-al doilea caz va trebui sa decideti al cui nume sa fie trecut pe factura, iar cel care este trecut va fi responsabil de plata.
In majoritatea caselor, gazele si electricitatea se masoara prin gazometre si contor electric. Atunci cand primesti factura de gaz/electricitate, verifica intotdeauna concordanta cu consumul de pe gazometru/contor, deoarece furnizorul utilitatii poate folosi estimari, care pot fi diferite fata de consumul real. In acest caz, trebuie sa iei legatura cu furnizorul si ei iti vor trimite factura revizuita.
Apa in general se taxeaza la un pret anual fix, dar exista si posibilitatea sa se plateasca si prin apometru. Daca locuinta are un apometru, atunci vei plati pentru cat ai consumat.
Daca proprietatea are o linie telefonica, va trebui sa platesti si telefonul. Aceasta include un cost fix plus costul fiecarui apel. Cel mai ieftin este daca iti instalezi internetul in acelasi timp cu linia de telefon.

Taxa de consiliu local
Ca student, esti scutit de taxa de consiliu local (taxa de proprietate), daca locuiesti in campus sau in locuinte administrate de universitate.
Pentru cei care inchiriaza la comun in mod privat, asigurati-va ca toti co-locatarii sunt studenti, pentru ca daca unul din chiriasi nu este student, va trebuie sa platiti taxa de consiliu local. Unversitatea va poate elibera o adeverinta de student, folositoare pentru a fi scutit de taxa de consiliu local.
In cazul cazarii in campus, sau in cazul celei administrate de universitate, toate utilitatile sunt incluse in chirie, in afara de licenta TV, pe cand, in cazul inchirierii pe cont propriu, sunteti responsabili de plata tuturor utilitatilor.

Cost of living
Exista doua costuri principale pentru studentii universitatilor din Marea Britanie: taxele de scolarizare si costurile de trai.

Taxele de scolarizare
Studentii full time si part time beneficiaza de finantare de la Guvernul Britanic sub forma unui imprumut de student. Acest lucru inseamna ca aplicantii acceptati sa studieze in UK si care se incadreaza in cerintele de eligibilitate pentru obtinerea acestei finantari NU VOR PLATI taxele de scolarizare pe perioada anilor de studiu.

Echipa UK Study Romania va ofera ajutor in completarea acestor formulare, precum si consiliere in privinta altor tipuri de ajutoare financiare.

Costurile de trai
Acestea variaza in functie de orasul in care va aflati, dar daca sunteti studenti full time exista unele subventii si burse disponibile, pentru a va ajuta sa acoperiti aceste cheltuieli. Ce veti primi depinde de circumstantele personale.

Echipa UK STUDY va poate consilia in completarea formularelor, dupa ce ati ajuns la studii in Marea Britanie.

Ai nevoie de asigurare?
Potrivit cercetatorilor, studentul de rand ia cu el la universitate lucruri in valoare de £2.000-£5.000, de exemplu laptop-uri, smart phone-uri, camere de luat vederi, etc. Studentii care locuiesc la comun ar putea lua cu ei chiar si mai multe posesiuni.
Daca ai fi talharit, sau ti-ai strica bunurile din greseala, ti-ai putea permite sa le inlocuiesti?

Viata in locuintele pentru studenti
Se considera ca locuintele studentesti prezinta un mare risc de furt si stricare a obiectelor persoane, asa ca unele universitati ofera asigurari studentilor sai. In aceasta pot fi incluse telefonul mobil, laptop-ul, cazurile de furt, pierdere si deteriorare, pentru o mica taxa in plus.
Pentru studentii care traiesc la comun, va trebui sa achizitionezi o polita de asigurare individuala, nu una care sa valabila pentru locuinta.

Ce acopera asigurarea studenteasca?
Asigurarea studenteasca iti asigura bunurile in caz de pierdere sau deteriorare prin furt, vandalism, incendiu, inundatie din cauza tevilor. Unele polite iti permit sa iti alegi bunurile pe care le asiguri. Asigura-ti bunurile de valoare, cum ar fi echipamentul informatic, telefoanele mobile, camera de luat vederi. Politele includ o suma de despagubire care este limitata, asadar fii sigur ca aceasta este pe masura obiectelor asigurate de tine.

Unde sa obtii o asigurare studenteasca
Cover4students.com si Endsleigh.co.uk iti ofera asigurari specializate a bunurilor personale si sunt principalii asiguratori ai studentimii.

Ce este asigurat de politele de asigurare?
Asigurarile de bunuri personale pot inlocui vechile tale posesiuni in caz de furt, incendiu asupa proprietatii, deteriorari accidentale, etc. Asigura-te ca stii foarte bine ce ti-ai asigurat atunci cand iti faci o asigurare a bunurilor personale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *